• Terug
  • Nieuws
  • Harry Hilverts succesvol in La Marmotte
11 jul. 2014

Afgelopen zaterdag heeft Harry Hilverts de Marmotte gefietst in de Franse Alpen. De Marmotte is een fietstocht die de echte wielrenner gefietst moet hebben in zijn leven volgens de “echte liefhebbers” van de wielersport. Het is een zware tocht van 174 km, die in één dag over vier bekende bergen van de Franse Alpen gaat. Dit jaar stonden de Glandon, de Télégraphe, de Galibier en de Alpe d’Huez op het programma.

Deze bekende cols zitten ook vaak in de etappes van de Tour de France. Het is voor Harry de tweede keer, ook in 2011 heeft hij deze zware eendagskoers voor wielerliefhebbers gefietst. Na vele uren trainen op het” vlakke” in eigen land ging de reis dan ook naar Frankrijk om daar in de bergen te fietsen. Samen met nog twee andere fietskameraden van de “Windhappers” uit Stadskanaal hebben ze de hele week in de Alpen getraind. Afgelopen zaterdag, 5 juli, was de grote tocht.

De deelnemers worden ingedeeld op leeftijdscategorie en binnen een bepaalde tijd moet de tocht worden afgelegd om een gouden brevet te behalen. Kom je niet binnen de tijdsgrens over de finish dan krijg je een zilveren brevet of een diploma.

In  2011 was het Harry gelukt om een gouden brevet binnen te halen in een tijd van 07.51 uur. De tijdslimiet voor goud was 8.39 uur. Na drie jaar wilde hij het opnieuw proberen en daarbij een poging doen om de tijd van 2011 te verbeteren. Harry slaagde in de opzet en kwam in een tijd van 7.33 uur over de streep, goed voor weer een gouden brevet.