• Terug
  • Nieuws
  • Complete metamorfose radiomuseum
7 mrt. 2014

Het Radio- en Speelgoedmuseum aan de Boslaan 3A in Onstwedde heeft een complete metamorfose ondergaan. Zo is er nieuwe vloerbedekking gelegd en zijn de drempels tussen de verschillende ruimtes verwijderd, zodat het museum ook beter toegankelijk is voor mindervaliden.

Bovendien is het museum opnieuw ingericht en zijn er diverse thematentoonstellingen te zien. Zo is er bij de ingang een tentoonstelling van zeer oude slingergrammofoons. De oudste slingergrammofoon is een hoorngrammofoon met een koperen hoorn en dateert uit 1908.

Ook de radioafdeling is geheel ‘ververst’ met diverse zeer bijzondere radio’s, zoals een radiomeubel van Philips uit 1931 en een radio van R.C.A. (His Masters Voice) uit 1924 met een losse hoornluidspreker van eboniet.

De radioafdeling is niet alleen om te kijken, ook kunnen bezoeker diverse apparaten beluisteren.

Verder is de televisieafdeling veranderd. Naast de oudste televisie die is te zien (1951) is er ook een zeer moderne televisie te zien uit 2004. Het bijzondere van deze televisie is dat deze naast de basluidspreker twee hoge tonen luidsprekers heeft die naar ‘buiten’ komen als deze wordt ingeschakeld.

Tot slot is ook nog de speelgoedafdeling onder handen genomen. Te zien zijn onder andere autootjes van LEGO, en Dinky Toy’s. Voor de kinderen is er nu ook een speurtocht. Aan de hand van fragmenten van foto’s kunnen de kinderen op speurtocht door het museum op zoek naar diverse voorwerpen.

Het Radio- en Speelgoedmuseum in Onstwedde is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Vanaf april: dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Groepen kunnen op afspraak ook buiten de normale openingstijden terecht. Voor meer informatie T (0599) 333320 of kijk op de website.

Website

Bron: Streekblad