• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedders succesvol in Mud Run
3 aug. 2015

Zondagmiddag organiseerde Sportdorp Vlagtwedde samen met de Week der Besten de Obstacle Mud Run.

Vorig jaar was de Mudrace Vlagtwedde een groot succes, maar dit jaar was het nog spectaculairder, hoger, dieper en modderiger. Het parcours was weer uitgezet op het Evenemententerrein aan de Onstwedderweg. De deelnemers waren verdeeld in drie klassen: Kinderen van 8 t/m 14 jaar, recreanten vanaf 15 jaar en deelnemers aan de officiële wedstrijd.

Heel veel deelnemers hadden zich de afgelopen weken al opgegeven, maar zondagmiddag kwamen nog veel meer sportievelingen naar het Evenemententerrein om zich in de modder te wentelen. Dit waren er zoveel dat de organisatie besloot niet meer dan 250 deelnemers toe te laten.

Vanwege de warmte werd het toch wel zware parcours met één ronde ingekort. Maar dit mocht de pret niet drukken. Bij de wedstrijd deed maar één dame mee; de rest van de vrouwelijke deelnemers koos er voor om recreatief deel te nemen.

De uitslag was als volgt:

Dames:
 1. Annette van der Heide

Heren:
 1. Marten Teule
 2. Barry Veldkamp
 3. Koos Smith

Annette en Marten mogen zich een jaar lang Westerwolds Kampioen Obstacle Mudrun 2015 noemen.

Het was een zeer geslaagd evenement en zowel het massaal toegestroomde publiek als de deelnemers hebben met volle teugen van dit spektakel genoten. Dit jaar kunnen de toeschouwers ook zittend genieten van evenementen. De organisatoren van de Week der Besten hebben deze week een mobiele tribune gehuurd, wat plaats biedt aan 320 personen.

Bron: Westerwolde Actueel