16.02.2017 Renate Paans Accountancy zorg op maat

Renate Paans Accountancy in Onstwedde heeft veel geïnvesteerd in digitalisering, waardoor klanten van het accountantskantoor altijd een helder en uitstekend overzicht hebben van de financiële huishouding van hun bedrijf. “Met gebruiksvriendelijke app’s op smartphone, tablet of computer kunnen ondernemers op elk moment van de dag direct zien hoe ze er financieel voor staan”, legt Renate Paans uit. “Binnen een paar seconden zie je direct je gerealiseerde omzet, winst, openstaande posten, betaalde en nog niet betaalde facturen.”

Enthousiast
Alle ondernemers die tot dusver overgestapt zijn op volledige digitalisering van hun bedrijf zijn allemaal erg enthousiast. “Eerst zien ze er tegen aan”, weet Renate Paans uit ervaring. “Maar als ze eenmaal kennis hebben genomen van de vele voordelen van digitalisering willen ze niet meer terug. Ook factureren gebeurt digitaal. Geen geknoei meer met inktpatronen, niet werkende printers, enveloppen, postzegels en brieven posten. De facturen worden direct opgenomen in het financiële overzicht waardoor je direct kunt zien wat voor invloed dat heeft op je bedrijfsresultaat.”

Efficiënter
Ondernemers besparen heel veel tijd als ze overstappen naar digitalisering van hun bedrijf. “Maar ook ons accountantskantoor kan daardoor veel efficiënter werken”, voegt Renate Paans er aan toe. “Wij hoeven geen paperassen meer uit te zoeken en handmatig in te boeken. Dat heeft als voordeel dat wij veel meer tijd aan een klant kunnen besteden en veel beter hun bedrijf financieel gezien in de gaten kunnen houden. Zo kunnen wij via het digitale proces veel eerder bijsturen als wij denken dat het de verkeerde kant op gaat met het bedrijf. Dan zoeken we direct contact om de ondernemer te adviseren om erger te voorkomen.”

Betrokkenheid
Renate Paans, zelf Register Accountant, vertelt dat accountancy ook een vak is van veel ‘vlieguren maken’. “Een accountant kan nog zo’n goede opleiding hebben gevolgd, maar je wordt pas echt goed door ervaring. Onze rol is in al die jaren geleidelijk veranderd. Zo waren wij eerst een accountant die zich voornamelijk bezig hield met jaarrekeningen en aangiftes, tegenwoordig zijn wij veel meer een coach van ondernemers geworden. Daarom is de digitalisering ook zo belangrijk. De tijd die wij daarmee besparen komt ten goede aan het persoonlijk contact en de betrokkenheid bij de ondernemer. Want achter kille cijfers staat wel een hardwerkende ondernemer met twijfels en vragen.”

Laagdrempelig
‘Renate Paans Accountancy’ is een laagdrempelig accountantskantoor. “Accountant klinkt misschien wat deftig, afstandelijk en duur, maar niets is minder waar! Onze klanten zijn altijd welkom en kunnen altijd bellen of binnenlopen als ze vragen hebben en worden zo snel mogelijk te woord gestaan of terug gebeld. Verder hanteren we vaste tarieven, waardoor niemand bang hoeft te zijn dat ‘de meter direct gaat lopen’ als er tussentijds contact wordt gezocht.”

MKB
Omdat ‘Renate Paans Accountancy’ graag dichtbij de klant wil staan en financiële en fiscale zorg op maat wil bieden, heeft ze bewust gekozen voor het kleinschaligere MKB: van eenmansbedrijven tot VOF’s en BV’s. “Ook startende ondernemers zijn van harte welkom. Wij zijn het adres voor alle financieringsvraagstukken, bedrijfsoverdrachten, financiële planning en subsidies. Voor particulieren zijn wij het adres voor de jaarlijkse aangifte en het eventueel aanvragen van allerlei toeslagen.”

'Renate Paans Accountancy’ is gevestigd aan de Dorpsstraat 4 in Onstwedde.

T (0599) 332063

Website Renate Paans Accountancy, sponsor van Onstwedde.info

Bron/foto: Dag in Dag uit