24.09.2014 Laura Bruggers

Naam: Laura Bruggers
Leeftijd: 17 jaar
Ouders: Luken Bruggers & Anneke Bruggers-Van der Laan

“Hospitality in business, International Facility Management”. Zomaar twee  termen die Laura Bruggers gebruikt als we het over haar studie Facility Management hebben. Hele andere vakken en thema’s dan wiskunde & Nederlands. Dat waren twee van de vakken waar Laura nog geen halfjaar geleden examen in deed. Inmiddels is het Havo diploma dus op zak en volgt ze bovengenoemde studie op de Hanze Hogeschool in Groningen. Daarnaast heeft ze nog een bijbaan bij Jumbo in Stadskanaal.

“Het reizen valt nu wel tegen, binnen een jaar hoop ik in Groningen te wonen” gaat Laura verder. “De studie zelf bevalt tot nu toe wél goed. Dit blok heb ik een groot project dat ik met studiegenoten uitvoer in het kader van beveiliging & veiligheid. Verder bestaat elk blok uit 7 weken college en de 8e week is een tentamenweek”. Met een scala aan verschillende studies die tegenwoordig aangeboden worden, bleek de keuze voor Laura ook een lastige: “Ik wist niet precies wat ik wilde gaan studeren. Je kunt uit zoveel studies kiezen. Ik vond op de Havo het vak M&O (Management & Organisatie) wel altijd een heel leuk vak. Mede daardoor heb ik de keuze gemaakt voor Facility Management. Het gedeelte ‘Organisatie’ komt veel terug binnen de opleiding, iets dat me heel erg aanspreekt”.

Laura is haar studietijd in Groningen bovendien direct intensief begonnen. “Ik heb aan de Keiweek meegedaan, echt een superleuke week!” vertelt ze enthousiast. “We gingen vooral de stad verkennen en er zijn natuurlijke leuke feestjes geweest. Je leert andere mensen kennen, ook van andere studies en het is gewoon heel gezellig”. Ook de Introductieweek van de opleiding zelf heeft Laura niet aan zich voorbij laten gaan. “In deze week hebben we twee introductiedagen op school gehad en we zijn twee dagen op een soort kamp geweest, waar we in grote tenten sliepen met zo’n 150 studenten. Hier heb ik mijn studiegenoten alvast leren kennen. Ik heb een leuke klas, dat scheelt”.

Voorlopig heeft Laura genoeg tijd zitten in haar studie, inclusief het reizen op en neer naar Groningen. Toch zoekt Laura haar ontspanning nog in Onstwedde bij VV Onstwedder Boys: “Ik voetbal nu al zo’n 8 jaar volgens mij. Ik ben nog begonnen in een jongensteam, weet ik nog. Hierna hebben we een meisjesteam gehad, waar we op een klein veld voetbalden. Inmiddels hebben we zoals bekend al enkele jaren twee dameselftallen. Dit jaar komen we uit op een hoger niveau (Vierde Klasse), omdat we vorig jaar kampioen geworden zijn. Je kunt het niveauverschil ook echt merken, het gaat een stuk sneller en het is meer fysiek en conditioneel” legt Laura uit.

Naast het voetbalveld is Laura ook regelmatig in Jsdb te vinden: “Bij de meeste themafeesten ben ik wel aanwezig. Sowieso vind ik de dorpsactiviteiten altijd heel gezellig, zoals de Feestweek vorige weekenden. Dat was geweldig! Ook dat maakt Onstwedde tot een gezellig dorp, je kent veel mensen. Bovendien wordt er altijd veel georganiseerd en zijn er veel verenigingen”. Een groot dorpsgebeuren dat niet ongenoemd blijft, is het Megapiratenfestijn.. “Wat super groot was dat! Een feest voor jong & oud, ik weet nog dat toen ik 12 jaar was, er naartoe mocht”.

Op de vraag of er iets is dat in Onstwedde wordt gemist, zegt Laura na enige tijd denken: “O ja, het Openbaar Vervoer mag wel beter. Om in Groningen te komen ben ik met de bus en trein bijna anderhalf uur onderweg. Maar goed, dit ga ik alleen dit studiejaar nog zo doen”. Daarna laat Laura haar fantasie even de vrije loop: “Een strandpaviljoen ergens in of vlakbij het dorp! Dat lijkt me wel leuk! Haha. Maar ik weet niet of dat realistisch is?”. Met in de toekomst het diploma Facility Management op zak en de interesse die aanwezig is voor het “organiseren” is dat misschien een mooie droom voor in de toekomst? Wie weet!

Reageer per email