30.05.2014 Eddie Prins

Naam: Eddie Prins
Leeftijd: 17 jaar
Ouders: Wubbe Prins & Janneke Prins-Boels

Nu de examens voor de middelbare scholieren achter de rug zijn, is er een mogelijkheid om met één van de Onstwedder examenkandidaten te praten. Havo-scholier Eddie Prins deed in vijf vakken examen op het Ubbo Emmius in Stadskanaal. “De examens zijn redelijk goed verlopen denk ik, het is afwachten” geeft Eddie aan. “Op donderdag 12 juni is de uitslag”.

Met hopelijk straks zijn Havodiploma op zak, zoekt Eddie zijn vervolgstudie in de stad Groningen. “Op Ubbo heb ik het Natuur en Techniek profiel gevolgd en onder andere door het vak O&O (Onderzoeken & Ontwerpen) heb ik de keuze gemaakt om volgend jaar HBO Werktuigbouwkunde te gaan studeren op de Hanze Hogeschool”.

“Dan ga ik met de auto op en neer naar Groningen, dat zie ik best zitten” vervolgt Eddie. “Ik woon met heel veel plezier in Smeerling en in Onstwedde vermaak ik me prima”. Sinds drie jaar is Eddie vrijwilliger bij Jeugdsoos de Boerderij, waar hij ook regelmatige te vinden is. “Ik heb ook twee jaar als leiding meegedaan aan de Vakantiespelweek. Verder speel ik bij VV Onstwedder Boys in de B-junioren en ik train één keer per week bij Karate”. Naast deze sporten blijkt dat Eddie ook in het motorcross actief is bij MRTO in Vledderveen. “Ik cross en train meestal eens in de twee weken en af en toe is er een wedstrijd in clubverband. Het is vooral hobby!”

Genoeg bezigheden dus waar Eddie zich in Onstwedde mee vertoeft. “Er is eigenlijk niet iets dat ik mis in Onstwedde, alhoewel een echte Pizzeria wel leuk zou zijn!” schiet hem dan te binnen. “Ik woon hier graag, mensen groeten elkaar op straat en ik ken veel mensen. Ik ben ook meestal wel bij de meeste dorpsactiviteiten zoals de Feestweek en volgende week bijvoorbeeld bij het Stratenvolleybal (dinsdag 3 en donderdag 5 juni, red.) en het Stratentouwtrektoernooi (zaterdag 7 juni, red.). Ik zit met Stratenvolleybal ook in het team van Smeerling”.

“Dat de Feestweek dit jaar weer groots gaat worden, vind ik ook mooi. Ik vond eerder de Feestweek in de periode dat Mooi Wark kwam ook altijd prachtig” vertelt Eddie. “Ook weet ik de eerste keer Mega Piratenfestijn (2007) nog goed. Ik ben toen met Oma Buist nog een beetje op een sneaky manier op het terrein terecht gekomen, haha”. Als we terugrekenen blijkt dat Eddie toen dus 10 jaar was... Inmiddels zijn de feestjes in onder andere Jsdb en komende zomer dus tijdens de Feestweek. “Wij hebben een leuke vriendengroep, dus dat komt wel goed. Mark Meijer is zo iemand die echt op mijn lachspieren werkt” lacht Eddie dan.

Dat moet dus goedkomen tijdens de Feestweek. Eerst is het wachten tot de uitslag van de examens op 12 juni, zodat het voor Eddie hopelijk een extra mooie zomer wordt!