26.05.2017 Opening nieuwe locatie FTC Noord

Gisteren is het nieuwe onderkomen van FTC Noord fysiotherapie officieel geopend.

Het nieuwe onderkomen van FTC Noord fysiotherapie aan de Dr. P. Rinsemastraat 9 in Vlagtwedde werd vandaag door wethouder Giny Luth officieel geopend. De fysiotherapeuten houden zaterdag open huis. Onder het genot van een kopje koffie, thee of een drankje mag iedereen de nieuwe praktijk bewonderen.

FTC Noord is nu gevestigd op de voormalige Rabobank-locatie op de hoek Dr. P. Rinsemastraat-Schoolstraat, direct naast de studio van RTV Westerwolde. De fysiotherapiepraktijk betrekt daar een aanzienlijk groter pand. Zo heeft FTC Noord in het nieuwe onderkomen beschikking over drie behandelkamers, twee meer dan voorheen. Ook is de oefenruimte er aanzienlijk groter en is er ruime douche- en kleedgelegenheid.

Open huis

Tijdens het open huis staat de deur open voor iedereen om de nieuwe praktijk te komen bekijken. Er zijn diverse therapeuten van FTC Noord aanwezig die bezoekers rondleiden, vragen beantwoorden en informatie verstrekken over alle therapieën, zoals algemene fysiotherapie, manuele therapie, bekkenfysiotherapie, oedeemtherapie, haptonomie, dry needling, psychosomatische fysiotherapie en diverse oefengroepen.

Persoonlijke aandacht

De bezoekers van de open dag krijgen een moderne fysiotherapiepraktijk te zien, die aan alle eisen van deze tijd voldoet. “Ondanks het grotere oppervlak van onze oefenruimte, blijven wij oefentherapie geven op dezelfde kleine schaal als voorheen, met volop persoonlijke aandacht voor elke patiënt”, vertelt Gerard Koerts, samen met Annemiek Töben en Klaas Hummel eigenaar van FTC Noord.

Parkeren voor de deur

Voor de nieuwe praktijk ligt een ruime parkeerplaats, zodat bezoekers van FTC Noord hun auto gratis voor de deur kunnen parkeren. “Dat is voor cliënten met bepaalde fysieke klachten bijzonder prettig”, zegt Koerts. Ook ligt de nieuwe praktijk op een prachtige zichtlocatie in het hart van Vlagtwedde: “Wij openen een prachtige nieuwe fysiotherapiepraktijk in Vlagtwedde en denken dat dit een aanwinst is voor het dorp. Daarmee worden wij graag gezien.”

Uitbreiding van specialisaties

FTC Noord is vier jaar gevestigd in Vlagtwedde. Daarvoor had FTC Noord al praktijken in Stadskanaal (2) en Nieuw-Buinen. In de loop van de tijd groeide de Vlagtwedder praktijk gestaag. Zo is er in de loop der tijd een mooie klantenkring opgebouwd. Koerts: “Onze praktijk werd echt veel te klein, met één behandelkamer konden we nauwelijks flexibel zijn. Bovendien willen het aantal specialisaties in Vlagtwedde graag verder uitbreiden. Daarom zijn wij ontzettend blij met ons nieuw onderkomen.”

Bron/foto's: Westerwolde Actueel

Fotoreportage

Website FTC Noord, sponsor van Onstwedde.info

Zaterdag 27 mei Open Huis