29.07.2017 Zinko Dakgoten

Sponsor: Zinko Dakgoten
Gesprekspartner: Wessel Mulder

Er gaat niets boven Groningen. "En d'r goit ook niks boov'n zinkn of kopern dakgeutn!" volgens Wessel Mulder. De eigenaar van Zinko Dakgoten vertelt hoe hij ooit is gestart met zijn eigen bedrijf, hoe dit zich ontwikkelde en wat er nodig is voor goed ondernemerschap: "Om de eerste stap te zetten, een klein beetje lef. En wat betreft het werken: vooral liefde voor het vak."

En dat 'vak' is het op maat maken en plaatsen van zinken (en koperen) dakgoten. Wessel was al een tijd werkzaam in dezelfde branche, maar hij zag zo'n 15 jaar geleden ook dat er een behoorlijke markt lag voor de zinken en koperen dakgoten: "In de eerste periode combineerde ik mijn werk met de start als ZZP-er. Op den duur kreeg ik steeds meer opdrachten en toen was het niet meer te combineren. Een website, enkele advertenties en vooral de positieve mond tot reclame zorgden ervoor dat ik steeds meer projecten kreeg voor het plaatsen van de zinken en koperen dakgoten."

Overigens houdt het bij het plaatsen van enkel en alleen de dakgoten niet op: "Ook het leveren en monteren van zinken of koperen daken en gevelbekleding behoren tot de werkzaamheden" vertelt Wessel. "Daarnaast doe ik samen met een collega ook felswerk.
Wat Zinko onderscheidt is dat ik puur naadloos zinkwerk lever en ik beschik over een acht meter lange werkbank. Inmiddels heb ik een goed netwerk en mooie samenwerkingen met (bouw)bedrijven, recent is daar "Brands Bouwgroep" (Emmen), bijgekomen. Het belangrijkste vind ik dat je gewoon heel goed werk moet leveren. De klant moet uiteindelijk tevreden zijn, dat is de beste reclame: mond tot mond reclame."

Het werkgebied van Wessel is voornamelijk in de regio Oost-Groningen. Één van de laatste projecten in Onstwedde is de renovatie van de voormalige 'boerderij van Hids' (kruispunt Dorpsstraat-Hardingstraat-Havenstraat, red.). Gevraagd naar wat het werk nu precies zo mooi en speciaal maakt verklaart Wessel: "Het pure handwerk, het is echt een ambacht. Daarnaast zijn zink en koper gewoon prachtige materialen! Naast een mooie uitstraling is het onderhoudsvrij. En het wordt niet gekit, maar gesoldeerd. Dat alles zorgt voor een mooi, duurzaam product van hoge kwaliteit."

En de toekomst? "Ach, over 10 jaar ziet alles er nog net zo uit als nu. De liefde voor en plezier in het vak zal er nog zijn en ook de zinken en koperen dakgoten zullen blijven bestaan." Het zit dus wel goed bij Zinko Dakgoten, want: "D'r goit niks boov'n Grunn en zinkn of kopern dakgeutn...".

Kijkt u ook een op de Website van Zinko Dakgoten

Reageer – feedback – tips