25.06.2012 Jan Wolfs

Ik ben Jan Wolfs en ben geboren op 14 april 1946 aan de Ter Wuppingerweg 18. Sinds 4 december 1970 ben ik getrouwd met Tineke Buirs. Samen met de Havenstraat vind ik mijn geboorteplek de mooiste plek in het dorp.

We hebben 3 kinderen.

In Onstwedde heb ik de Hervormde school bezocht en daarna het Christelijk Lyceum (gymnasium alpha) in Stadskanaal.

Ik heb veel goede herinneringen aan Onstwedde. Met name het wonen in Ter Wupping, spelen met mijn jeugdvriend Wubbe Horlings en het begeleiden van de samenzang op het kerkorgel. 

De hoofdreden om te vertrekken naar Groningen was omdat ik dicht bij mijn werk in Groningen wilde wonen. Ik heb van 1963 tot 2005 gewerkt als rijksambtenaar bij Rijkswaterstaat. Sinds 1973 wonen we in Ten Boer, een prettig dorp om te wonen.

Ten Boer ligt 11 km van Groningen en is eigenlijk een forenzenplaats van Groningen. De gemeenten werken nauw samen (Ten Boer is een heel kleine gemeente) in dier voege, dat - zeg maar de backoffice - door de gemeenten gezamenlijk wordt gedaan.
Het beleid maakt de gemeente zelf, er is uiteraard een gemeentebestuur (raad en college van burgemeester en wethouders). Ten Boer is een mooi dorp; de meest basale voorzieningen zijn aanwezig, voor de rest zijn we aangewezen op Groningen.

Ik heb een aantal hobby’s: lezen, tuinieren, maar de belangrijkste is wel orgelspelen. Ik ben bijna 45 jaar organist. Sinds juli 1974 ben ik organist van de gereformeerde kerk (PKN) Ten Boer. Samenzang- en koorbegeleiding doe ik bijzonder graag. In het verleden ook vaak gespeeld op het Blank-orgel in de Hervormde kerk in Onstwedde. Het is m`n lust en m`n leven! Zelf speel ik de muzieknotatie klavarskribo. De stichting die deze muziek uitgeeft is gevestigd in Ridderkerk. Voor deze stichting doe ik veel vrijwilligerswerk: muziek overzetten van het notenschrift (dat ik uiteraard ook prima beheers) in klavar. Mooi om te doen, maar wel arbeidzaam.

Als we in Onstwedde komen dan voornamelijk voor familiebezoek. Al mijn broers en zussen (Wubbe, Hendrik, Harm Jan, Lammy en Trientje) wonen in Onstwedde. De mooiste plek om te wonen vind ik de Havenstraat of de Dorpsstraat.

Ik volg onstwedde via onstwedde.info, niet elke dag. Ik wens de stichting succes met de site.

Met vriendelijke groet,

Jan Wolfs