16.04.2014 Jakobus Huisman

Hallo Onstwedders,

Hier dan een paar woorden vanuit Canada. Ik ben Jakobus (Jack) Huisman, geboren op 29 Januari 1939  in het huis van de Spar; naast het bos, zoon van Hendrik Huisman overleden in 2008 en Imke Huisman-Kuper die nog leeft en in Augustus 99 jaar hoopt te worden. Ze hadden vier kinderen, Kobus, Harm, Ina en Jacob (overleden in 2006). In Onstwedde ben ik voor 6 jaar naar de Hervormde school geweest en daarna 2 1/2 jaar naar de Mulo.

Mijn vrienden waren Henk en Heino Drenth, Heye Wubs en Geert Tipker en op de Mulo Roelf Bruggers. In 1954 zijn mijn ouders met de hele familie naar Canada geëmigreerd, waar we aankwamen in Aldershot, tussen Toronto en Hamilton in Ontario. Mijn vader begon al gauw zijn eigen bedrijf als metselaar. Van mijn 16de tot mijn 25 ste heb ik voor mijn vader gewerkt. In 1957 en in 1960 ben ik naar school geweest voor metselaar.

Ons gezin ging naar de Reformed Church in Hamilton, en daar heb ik m'n vrouw Neeltje ( Nancy) de Vries ontmoet. We zijn 31 augustus 1963 getrouwd dus al een heel gezegend en gelukkige 50 jaar en we hopen voor nog meer. We waren gezegend met 5 kinderen Henry, Harmen, Richard, Nancy (verongelukt in 1975) en Andrew, en hebben 11 kleinkinderen.

Nancy en ik zijn in 1965 onze eigen zaak begonnen als metselaar en later in het bouwen van huizen, Nancy deed al het boek werk en ik verrichte het werk op het terrein. Ik ben nu op pensioen maar nog altijd druk, wij bezoeken mijn moeder twee keer per week, doe vrijwilligerswerk en help de kinderen.

Nancy en ik hebben ons gezin bijgebracht dat wij geloven dat de Heere Jezus voor ons is geboren, gestorven, opgestaan en naar de Hemel is gegaan om een kamer voor ons klaar te maken, wij danken Hem elke dag voor al de zegeningen, die Hij ons heeft gegeven.

Ik wens U allen veel zegen en gezondheid.

Hamilton, April 2014

Jakobus (Jack) Huisman
50-566 Southridge Drive
Hamilton
E-mail (via e-mailadres van Klaas Slagter, vriend van Jakobus Huisman)