28.05.2014 Hilma Hindriks-Wubs

Wat leuk om gevraagd te worden voor ‘hoe is het met…’.
Moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik de Onstwedder website niet zo vaak bekijk.
Nu ik al zo lang weg ben uit Onstwedde lukt het me niet echt meer om alle ontwikkelingen goed bij te houden.
Terwijl ik vroeger rap het hele rijtje kon volgen ben ik het nu al kwijt bij ‘Frits’, als het gaat over ‘de mooie bruidsjurk van Janet, die getrouwd is, met Frits, van Henk uit Smeerling, de broer van Pieter…’

Voor wie mij ook niet direct kan plaatsen: ik ben Hilma Wubs, geboren in 1973.
Als oudste dochter van Mik Wubs en Saakie Lutjeboer woonden we, met mijn zusjes Karin en Gerda, tussen Onstwedde en Holte, vlak bij ‘de Boerderij’.

De lagere school heb ik gevolgd bij ‘de Ark’ in Holte, een fijne periode. Met name juf Velema, Juf Vierkant en Meester Dijkstra staan nog helder in mijn geheugen. En dan de op voorhand al gedoemd te mislukken actie om met klas zes, na de laatste schooldag, geheel in de traditie, de school te bezetten.
Twee meiden wel te verstaan, want de drie heren lieten het jammerlijk afweten!
De taart (sneeuwster) van Holwerda, ná de strenge preek, was toch nog lekker. Hè Heidi…!?!

De Mavo was een wat meer ingewikkelde tijd. Als vroege leerling (nog net geen 12 jaar tijdens de introductieweek) was ik op school altijd de jongste en meest bleue. Aan de lesstof moest ik altijd hard trekken en ging veelal met de hakken over de sloot. Lastig voor een toch al onzekere puber met een spraakgebrek.

Gelukkig heeft me dat nooit weerhouden om mijn passies na te streven.
Met mijn MDGO-AB (activiteitenbegeleiding) diploma op zak heb ik zes jaar, parttime, bij Old Wolde gewerkt. Omdat de banen in het noorden niet voor het oprapen lagen ben ik in 1999 naar Amersfoort verhuist. M’n toenmalige vriend, en inmiddels man, Jeroen Hindriks achterna die toen 2 jaar werkte bij zijn huidige werkgever, Bartimeüs.

Als dagbestedingsmedewerker kon ik fulltime werken bij GGZ Centraal, locatie Zon en Schild.
Hier werk ik nog steeds. Inmiddels doorgegroeid in verschillende functies met bijbehorende trainingen en studies: 5 jaar als sociotherapeut gedetacheerd geweest naar een TBS kliniek;  
3,5 jaar als ambulant verpleegkundige weer terug bij Zon en Schild o.a. verbonden aan het behandelprogramma voor persoonlijkheidsstoornissen…
En daarmee kom ik op mijn huidige functie van inmiddels 4 jaar als maatschappelijk werker op afdeling High Care Acuut, een crisis opname afdeling. Hierin ondersteun ik zowel de patiënt als zijn (hulpverlenings-) netwerk wanneer de problemen op gebied van inkomen, financiën, wonen en werk dusdanige vormen hebben aangenomen dat deze een spoedig herstel van de psychiatrische crisis in de weg staan. Denk hierbij aan onoverkomelijke schulden, verlies van inkomen, identiteitsfraude, verslaving, woningontruiming, vuilniszakken vol ongeopende post, etc.
Een wereldbaan die mij nog steeds elke dag uitdaagt.

Helaas zitten ook wij midden in de storm van forse bezuinigingen.
Door de regeringsplannen om de basis ggz en de gespecialiseerde ggz te scheiden en door de stempel die de zorgverzekeraars momenteel drukken op de zorg ben ook ik, samen met zo’n 249 anderen binnen GGZ Centraal, mijn baan niet meer zeker.  
Tussen het schrijven van dit stuk en de plaatsing ervan heb ik te horen gekregen of mijn werkgever, na 15 jaar, nog steeds een baan voor mij heeft of niet. Roerige tijden!
Ik sta mezelf alvast maar toe om na te denken over de mogelijkheden die hiermee ontstaan, gelukkig wil ik nog zo veel en biedt Amersfoort zoveel meer…!

Want in Amersfoort woon ik nog steeds. Samen met Jeroen en onze dochters Eva (6) en Sarah (bijna 2).  Een prachtig ‘dorpse’ stad met veel activiteit en creativiteit waar we graag en steeds meer deel van uitmaken. Thuis klus ik nog steeds aan alles wat los en vast zit en is de schuur van mij… haha.  Ook werk ik graag, met de twee meiden gezellig om me heen, in de sier- en moestuin.

Naast mijn baan doe ik de zakelijke en financiële kant van Jeroens bedrijf DraumList. Als agent en promotor van kunstenaars creëert hij voor zijn klanten de mogelijkheid om zich puur en alleen op het creatief proces te richten door de verkoop, promotie en het scheppen van randvoorwaarden op zich te nemen. Hierbij verzorg ik de contracten, administratie, financiën etc.

Als mijn wiskunde- en handelskennisleraren van de Mavo dit destijds eens hadden kunnen voorspellen…!?!
Is de onzekere puber van toen toch goed terecht gekomen.

Hilma heeft inmiddels laten weten dat ze haar baan heeft gehouden.